teisipäev, märts 27, 2018

Kattuvus unenäoga

Üks vend hakkas naist võtma. Naine rääkis, et vend oli vahepeal kadunud ja nüüd ilmus välja. Kaks venda ajasid üksteist taga. Helistasin politseisse ja kutsusin teda kohale. Politsei katkestas kõne. Paistis, et ta otsustas, et kui asjaosalised on üksteisele vennad, siis pole kohaletulekuks põhjust.

*
Osalesin ühel peol, mis hakkas lõppema. Tahtsin oma taldriku juurde tagasi minna, aga sellelt oli vahepeal toit ära koristatud. Mulle ei meeldinud, et kui inimestele olid juba portsud välja jagatud, võidi toit uuesti tagasi võtta. Mõtlesin, et peaks siis kellegi teise taldrikust sööma.

*
Olin oma toas. See oli pime. Toa uksele ilmus üks mees, kellega vahetasin mõned laused. Seejärel ärkasin. Ka ärgates oli tuba pime. Läksin kööki sööma. Laua ääres nägin istumas teiste hulgas samasugust meest, keda olin näinud unes. Ütlesin, milline küsimus unenäos esitati. Isa vastas, et nad esitasid tõepoolest minu magamise ajal sellise küsimuse. Ütlesin ka, mida unenäos küsimusele vastati. Isa kommenteeris, et ka seda öeldi päriselt. Lisasin veel kaks unenäos räägitud lauset. Vaatasin, et minu taldrik on läinud laua vastasküljele ja võtan toitu sealt. Tõstsin taldriku oma lauaküljele tagasi. Ma ei teadnud, kas vahepeal olin selle teisele küljele tõstnud ise või oli seda teinud see unenäomees. Mõtlesin, et kui isa ütles, et nad rääkisid samu lauseid, mida mina unes kuulsin, siis ei ole veel kindel, kas sõnastus oli sama või ainult nende lausete sisu. Kui täpne sõnastus ei kattunud, siis ei pruukinud need laused unenäkku tungida kuulmise tõttu, vaid võisid moodustuda ka loogika põhjal.

0 vastukaja: