esmaspäev, märts 19, 2018

Uksest sisenejad

Meil lõppes ülikoolis loeng. Öeldi, mis kell järgmine loeng algab. Mõtlesin, et vahepeal on ühe loengu pikkune auk, jõuan kodus ära käia. Aga kodus mõtlesin, et ma sain vist valesti aru, järgmine loeng ei pidanudki olema ülejärgmisel, vaid järgmisel kellaajal. Jõuan sellesse veel poole pealt.

*
Olin ühes suures majas, kus oli ka politseinikuid. Ema hakkas ees majast välja minema. Läksin tema järel. Välisukselt pöördusin tagasi ja läksin ütlesin politseinikele, et väljas on pätid, aga mul oleks vaja emale järele jõuda. Politseinikud ütlesid, et nad tulevad ja saadavad mind.

*
Ärkasin hommikul oma voodis. Uks teise tuppa oli lahti ja ma ei saanud avaneva vaatepildi tõttu teise toa tapeedile uuesti magama jääda. Seetõttu tõusin üles. Meie poole tuli mõneks ajaks elama Reeli. Ta kasutas rääkides väljendeid, millest igaühe puhul mul tuli meelde, kelle suust ma neid varem olen kuulnud. Ma ei teadnud, kas ma olin kuulnud esmatarvitamisi või olid need väljendid veel vanemad. Üks voodi anti Reelile ja ta läks magama. Mõtlesin, et ma olen unes näinud, et ta siia elama tuleb, ta otsustas arvatavasti neid unenäokirjeldusi lugedes selle mõtte teoks teha. Ma tahtsin veel magada, aga ma ei saanud oma voodisse minna, sest sinna läks ema, seetõttu magasin püsti seistes riiulile toetudes. Tuppa tulid veel kaks inimest. Üks neist oli Toomas. Ta tõmbas minu sahtli lahti ja võttis sealt ühe asja välja. Ütlesin, et ma ei luba oma sahtlist asju võtta. Toomas vastas, et ta tahab, see on nii huvitav. Ütlesin, et ma saan aru, et ta tahab.

0 vastukaja: