kolmapäev, aprill 18, 2018

Vanad kirjapanekud

Vaatasin oma vana ajaloo vihikut. Olin konspekteerides kirjutanud ühe nime üles lühendiga, nagu oleks see nii lihtne asi, et seda ma tean juba varem. Nüüd ei tulnud esialgu meelde, mis see nimi pikemalt on. Varsti tuli, aga palju ma sellest inimesest ikkagi ei teadnud. Vaatasin oma 12. klassi tunnistust. Mäletasin, et mulle oli tunnistusele kirjutatud usundiloo asemel majandusõpetuse hinne, kuigi ma olin õppinud usundilugu, mitte majandusõpetust. Nüüd nägin, et majandusõpetus oli lisaks ainus aine, mille hinne oli tunnistuse esileheküljel eraldi välja toodud. Lehte edasi keerates avastasin, et tunnistuselt on puudu ka matemaatika hinne. Või see siiski oli olemas, aga matemaatika oli tähistatud lühendiga. Tahtsin minna tagumisse vannituppa, aga korteris algas parajasti ringiratast peetav jooksuvõistlus, vannituppa minnes oleksin jooksjatele ette jäänud.

*
Taheti teha grupifotot, millele ei jääks kõik korteris viibijad, vaid kõik tõlkijad. Olin ka tõlkija, seetõttu pidin sellele pildile minema. Inimesed kogunesid toa kahte otsa ja ma ei saanud aru, kumba otsa pean minema. Üks inimene tuli pildile, kelle puhul oli üllatav, et ta ennast tõlkijaks peab. Küsiti, mida tema tõlkinud on. Ta oli tõlkinud ainult ühe asja.

*
Vaatasin 1980. aastate ajalehti. Lugesin artiklid järjest läbi. Lugesin neid rohkem kui siis, kui need ajalehed olid värsked. Kui ma oleks nüüd 1980. aastatest rääkima hakanud, oleks võidud arvata, et ma mäletan neid aegu nii hästi, tegelikult oleksin ma mäletanud praegust lugemist.

*
Oli umbes kesköötund pimedas korteris. Olime siia just jõudnud, mina olin enne teisi raadioga toas. Raadio mängis. Märkasin, et selle ühest august tõuseb suitsu. Seetõttu lülitasin raadio välja, et see põlema ei läheks. Suitsu oli vist küll tõusnud ka varasematel mängimistel ja süttimist polnud järgnenud.

0 vastukaja: