kolmapäev, mai 02, 2018

Kohaloldud loeng

Lähenesime Karlova poolt Sõpruse sillale. Jäime lõksu ühele väiksele saarele, mida ümbritses igast küljest vesi. Uurisime seda saart, milleks ronisime mäest üles, aga see oli siiski saar. Otsisime pääsemisvõimalusi ja tegevust. Natuke oli meil lugemist kaasas. Üksikul saarel oli hea asi malelaud, millel sai mängida ükskõik kui palju partiisid.

*
Mängisin pikal maleturniiril. Sander tuli minu laua juurde midagi kommenteerima. Ütlesin talle, et räägime pärast mängu lõppu. Võitsin selle mängu. Nüüd oli mul neli punkti, turniiril oli seitse vooru, millest mitu olid veel ees. Mõtlesin, et aga punkte saan ma tänu oma vanusele, sest ma olen võitnud ainult lapsi ja vanainimesi.

*
Istusin magistriõppe loengus. Konspekteerisin õppejõu juttu. Aga mõtlesin, et konspekteerimine ei ole vist tähtis, sest ma olen mõnest loengust puudunud ja õppejõududel on kombeks küsida hoopis puudutud loengute osa. Aga nüüd oli mul inimestega kergem rääkida kui varem ja võisin juba täna kelleltki varasemate loengute konspekti laenata. Varem olin ennast kokku võtta suutnud alles semestri viimases loengus, nii et kui keegi konspekti andiski, siis tekkis küsimus, kuidas ma saan selle tagastada. Vastama kutsuti Ivo. Ta kirjutas tahvlile nelja vedeliku nimed. Neist esimene oli ropp sõna ja kutsus auditooriumis esile ühe hüiatuse.

0 vastukaja: