teisipäev, mai 01, 2018

Palju hambaharju

Kohtusin Oudekkiga. Ta oli nüüd ühe ülemuse teenistuses. Rääkisime mõned laused, mille käigus ma vahetasin kohta. Ühe kauba hind oli lastud 30 protsendi peale varasemast hinnast, metallide hind samuti. Arvati, et Ameerika tegi seda sõjaks valmistumiseks. Aga polnud selge, kes peaks kelle vastu sõdima. Võibolla oleks liitunud Ameerika ja Venemaa Euroopa vastu. Läksin asutuse vannituppa ja võtsin oma hotellitoast hambaharja kaasa. See ei olnud minu hambahari. Rääkisin, et võtsin selle kaasa selleks, et omanik saaks oma hambaharja vannitoas kasutada, aga nüüd mõtlen, et ta ei hakka seda otsima vannitoast vaid numbritoast. Hambaharja võiks numbrituppa tagasi viia, aga ma ei mäleta enam, millise ma sealt tõin. Hambaharjad seisid vannitoas hulgakaupa suures topsis ja olid kõik hambapastaga koos. Ütlesin, et ma ei mäleta, milline minu hambahari on. Üks mees vastas, et tal on ükskõik, milline tema oma on. Ta võttis esimese ettejuhtuva ja hakkas sellega hambaid pesema. Mul oli siin vist kaks hambaharja, ühe neist tundsin ära paremini ja teise halvemini. Ma ei teadnud, kas võõra hambaharjaga pestes võib aidsi saada.

*
Kohtusin oma maja ees naabrite Merko ja Kristoga. Küsisin, kus nad on vahepeal olnud, ma pole neid tükk aega näinud. Nad vastasid, et on käinud väljas teisel kellaajal ja on nüüd rohkem toas olnud.

*
Sain teada, et sarjas "Avatud Eesti Raamat" ilmuvad raamatud mustri järjekorras. Ütlesin, et mina pole neid selles järjekorras lugenud, vaid olen võtnud raamatuid teema järgi. Rääkisin, et Spengleri raamatut lugesin ühe perioodi jooksul järjest uuesti, aga siis sai see periood läbi ja rohkem ma seda ei loe. Mulle tuli meelde, et tegelikult ma suuremal osal sellest perioodist seda raamatut ei lugenud.

*
Oli teada saadud, et ühe asutuse kasvandikud lähevad kahe kaupa vooditesse. Oli mindud madratsikontrolli ettekäändel vaatama, mida nad seal teevad. Oligi selgunud, et nad teevad lubamatuid asju.

0 vastukaja: